Bahan-bahan:
Ikan
Bawang merah dan putih dimayang
daun kari
rempah kari ikan (1 peket kecil)
1 sudu besar serbuk kunyit
bawang merah dan putih di potong dadu
santan
air asam jawa
asam keping
garam secukup rasa
kacang bendi/tomato untuk rampai
Cara-cara:
1. masukkan rempah kari dan serbuk kunyit didalam bekas
masukkan air asam jawa
bawang yang telah dipotong dadu
gaul hingga mesra
2. tumis bawang dan masukkan daun kari. tumis hingga wangi
3. masukkan rempah yang digaul tadi dan masukkan sedikit pati santan
4. kacau dan masak hingga naik minyak
5. masukkan ikan serta kacang benda/tomato
6. masukkan lebihan santan
7. kacau dan masak hingga mendidih
Ikan
Bawang merah dan putih dimayang
daun kari
rempah kari ikan (1 peket kecil)
1 sudu besar serbuk kunyit
bawang merah dan putih di potong dadu
santan
air asam jawa
asam keping
garam secukup rasa
kacang bendi/tomato untuk rampai
Cara-cara:
1. masukkan rempah kari dan serbuk kunyit didalam bekas
masukkan air asam jawa
bawang yang telah dipotong dadu
gaul hingga mesra
2. tumis bawang dan masukkan daun kari. tumis hingga wangi
3. masukkan rempah yang digaul tadi dan masukkan sedikit pati santan
4. kacau dan masak hingga naik minyak
5. masukkan ikan serta kacang benda/tomato
6. masukkan lebihan santan
7. kacau dan masak hingga mendidih
Tiada ulasan:
Catat Ulasan